Salut

salut

Salut ampliarà progressivament les prestacions en salut bucodental

Començarà abans de finals d’any amb persones amb discapacitat intel·lectual i també les que hagin patit l’amputació de les extremitats superiors

Anar al dentista per fer-se qualsevol tractament és tant costós que no està a l’abast de tothom. Per fer front a les desigualtats que això genera, el departament de Salut s’ha proposat desenvolupar la llei de salut bucodental i anar ampliant de forma progressiva les prestacions que ofereix la sanitat pública, ara molt limitades.

La consellera de Salut, Olga Pané, ha explicat que aquesta és una de les prioritats del seu departament i que abans de finals d’any aquestes noves prestacions, que seran les obturacions (reparació de la dent danyada) i les endodòncies (matar el nervi) cii les endodòncies, ja estaran disponibles al sistema públic de salut per a persones amb discapacitat intel·lectual i també per aquelles que hagin patit una amputació de les extremitats superiors que els hi impedeixin fer la neteja dental.

Progressivament s’anirà ampliant a altres col·lectius, però la consellera no va concretar quins serien, tot i que sí va parlar de vulnerabilitat i no va descartar que el nivell de renda sigui el criteri que finalment s’apliqui, ja que, va recordar la consellera, “així com entre les rendes altes la percepció que tenen una bona salut bucodental, entre les menys afavorides el percentatge baixa fins al 50%”.

En una trobada amb els mitjans de comunicació, la consellera ha tornat a reiterar les prioritats que ja va avançar durant la seva intervenció al Parlament. Aconseguir que l’espera per ser visitat a l’Atenció Primària no superi les 48 hores, un objectiu que “consumirà tot el mandat”, la reducció del dèficit i destinar un 7% del PIB a Salut, quan ara és del 5,5%. i obrir les consultes de salut mental per a joves i adolescents a la comunitat figuren entre els objectius de la consellera, que ja ha encarregat un informe a un grup d’experts perquè unifiquin tots els informes que s’han fet fins ara per millorar la sanitat pública.

Assegurances privades

Pané ha admès que si la gent cada cop es fa més assegurances privades és “perquè no estem donant la resposta adequada” i va alertar del risc que això suposa: “si la classe mitjana, que són els que exigeixen qualitat, marxa, al final el sistema s’empobreix”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia