Societat

El caminador oblidat al fons del garatge

El caminador que havia quedat al garatge, o tot allò que podem donar una segona vida de manera altruista. Aquesta és la idea principal amb la qual van treballar per crear l’aplicació gironina Isiwei, que s’ha presentat aquesta tarda a l’espai Fundació “la Caixa”.

Aquesta plataforma, engegada per l’associació Muticapacitats, és pionera a escala mundial i pretén fomentar l’intercanvi de recursos d’assistència per gent gran o discapacitats, com per exemple bastons, cadira de rodes, crosses o un caminador. En resum, aquesta iniciativa vol fer arribar productes i tecnologies a qui ho necessiti i de manera gratuïta.

La solidaritat, que actualment sembla una capacitat oblidada entre éssers humans, és precisament el que ens fa sentir que pertanyem a una comunitat i que ens omple l’ànima amb una bona acció. I de solidaritat, se n’ha parlat molt (i bé) en aquest acte. Els padrins de la iniciativa, l’entrenador del Girona Futbol Club, Míchel Sánchez i l’exfutbolista i un referent en visibilitzar la malaltia de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (l’ELA), Juan Carlos Unzué, han destacat la importància de la solidaritat i de l’avantatge que dona aquesta aplicació per a poder arribar a qui ho necessita.

Unzué, que ha començat demanant disculpes als assistents pel fil de veu a causa d’una bronquitis recent, i fent gala d’humor dient que així no es podria estendre gaire i no es faria pesat, deia que quan li van explicar el projecte, el va entendre molt ràpidament. “Els malalts d’ELA, per exemple, necessitem diferents cadires de rodes segons passa el temps, aquest canvi constant són diners i recursos”, i afegia: “Ara podrem donar una segona vida al que ja no necessitarem”. També creu que quan es dona alguna cosa, després es rep de manera multiplicada, idea que avalava Míchel Sánchez.

L’entrenador, que crec que hagués preferit no parlar a dalt de l’escenari de l’auditori, ho ha fet en català i amb l’agraïment cap a Multicapacitats per haver-lo proposat ser un dels padrins, i asseverava que el més important de les persones són “els valors, sobretot si es té la voluntat d’ajudar a la gent”. Unzué i Sánchez han sigut còmplices durant tot l’esdeveniment, on se’ls ha vist conversant i es notava un afecte entre ells, ja que també comparteixen l’amor pel futbol (han sigut jugadors i entrenadors) i admiració l’un per l’altre. En aquest cas, el color de la samarreta és indiferent.

També ha parlat el responsable de l’Àrea de Relacions amb Entitats Socials de la Fundació “la Caixa”, Valeri Ruiz, que ha valorat aquest projecte com a innovador i sostenible, també ha apuntat que, igual que Isiwei, s’han presentat més de 800 projectes a les convocatòries de Projectes Socials de la Fundació “la Caixa”. I això, és un bon símptoma que hi ha gent preocupada i solidària que vol continuar millorant la vida dels altres. Seguidament, ha intervingut la presidenta delegada de Dipsalut, Maria Puig, que ha destacat que la plataforma ajudarà a crear un “sentiment de comunitat i contribuirà a reduir les desigualtats”.

Per acabar, el moderador de l’acte, l’actor Martí Peraferrer, ha donat l’estocada final amb una anècdota emotiva, explicant que fa temps que té el caminador del seu pare al garatge, un caminador que mai va poder utilitzar, i que ara ja sap per què encara el té al garatge: Per donar-lo a través d’Isiwei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.