Societat
Els pescadors fan tallers per revaloritzar la pesca artesanal de tonyina roja
A l’Ametlla de Mar es fan per primer cop jornades de formació
Els pescadors artesanals de tonyina roja de Catalunya aprenen noves tècniques de captura, manipulació i comercialització del peix, per revaloritzar la pesquera a partir de models d’èxit com el de Montpeller. L’Ametlla de Mar ha acollit aquesta setmana els primers tallers de les jornades de la pesca artesanal de la tonyina roja que impulsen els grups d’acció local de pesca (GALP), les confraries i el departament d’Agricultura, i que també es fan aquest divendres i dissabte, a Vilanova i la Geltrú i Sant Feliu de Guíxols. Al país hi ha 117 embarcacions de pesca artesanal de tonyina roja, amb una quota de 60 tones. En els tallers de l’Ametlla de Mar hi ha participat una quarantena de pescadors de la costa ebrenca i tarragonina assessorats per l’empresa francesa Sathoan. Segons l’ACN, la formació es basa en pesca cooperativa i marques col·lectives, mètodes de monitoratge per preservar l’espècie i sobretot en com aconseguir “un ecocertificat”, concretament el distintiu internacional de sostenibilitat MSC. Una quarantena de pescadors també han après la tècnica japonesa ’ikejime’, que redueix el patiment de la tonyina per millorar la qualitat del peix.