Societat

Els verds hi tornen

Amb el 3d10fm, el 9d9f (c), el 4d9fa (c) i el 4d10fm (c), Vilafranca guanya novament un emocionant Concurs de més de set hores que no es decideix fins al final

La Colla Vella queda segona i la tercera posició és per a la Jove de Tarragona

La Tarraco Arena Plaça es va omplir ahir per viure la 29a edició del Concurs de Castells, que van guanyar els Castellers de Vilafranca per tretzena vegada, amb 9.465 punts.

Un Concurs excessivament llarg –més de set hores de durada– en què no es va donar res per tancat fins a l’última ronda, en una jornada d’allò més emocionant. Nervis, cansament i estratègia en estat pur!

Els verds, en primera ronda, volien descarregar el tres de deu amb folre i manilles, que enguany havien completat en dues ocasions (Vilanova i l’Arboç) però se’ls havia quedat en carregat per Sant Fèlix. El castell va patir una mica en la descarregada, però se’l van embutxacar amb crits de “Vilafranca! Vilafranca!”.

En segona ronda, nou de nou amb folre. Primer en van fer un intent desmuntat i, seguidament, després de cinc hores de concurs, i d’haver-ne estat dues sense fer res, van canviar de carta i van tirar el quatre de nou amb folre i l’agulla, que va quedar en carregat. Però no ho tenien tot dit i a les quatre de la tarda hi tornaven amb el nou de nou, el castell de més puntuació que s’ha vist mai en el Concurs. El nou va quedar en carregat i els verds recuperaven així la primera posició. Però encara quedava molt Concurs.

Per la seva banda, la Colla Vella, segona amb 8.315 punts, va donar en primera ronda un cop de puny sobre la taula descarregant el quatre de nou sense folre, que no havia intentat des de la caiguda per Sant Fèlix, i va ser un castell que va completar amb màxima emotivitat. En segona ronda, el quatre de deu amb folre i manilles, que no havien descarregat des del 2017 i que en aquesta ocasió tampoc va poder ser. La part alta es va començar a tancar i, un cop la canalla va tirar avall per desmuntar, el castell va cedir. Després van provar el 4d9fp, que també va quedar en carregat. I a dos quarts de cinc de la tarda, després de més de sis hores de Concurs, la Vella va decidir intentar de nou el quatre de deu, que va deixar en carregat, i passava la pilota a Vilafranca, que havia de fer números per si tenia la victòria assegurada o no si la Vella decidia tirar el tres de nou sense folre.

Així, els verds, calculadora en mà, i després de set hores de Concurs, van decidir que no es volien arriscar a perdre ara que ho tenien a tocar i van muntar el peu del quatre de deu, que van carregar amb uns segons d’indecisió de la canalla inclosos. Així, amb el quatre de deu carregat dels verds, la Colla Vella només tenia l’opció de tirar el 3d9sf per adjudicar-se el triomf.

Després d’uns minuts d’incertesa, els vallencs van decidir renunciar a la cinquena ronda i van donar per guanyadors els Castellers de Vilafranca, que van fer tremolar la Tarraco Arena Plaça amb crits de “Vilafranca, Vilafranca!”.

La Jove, tercera

Amb 7.605 punts, va quedar en tercera posició del concurs la Colla Jove de Tarragona, que va descarregar el dos de nou amb folre i manilles, amb un canvi important al tronc per una lesió per Santa Tecla, que van lluitar de valent. En segona ronda volien descarregar el seu segon 3d10fm de la història, i així va ser! La Jove el va tirar amunt a la primera i el va descarregar. Va provocar així gran emoció entre les camises lila. En tercera ronda, un cinc de nou amb folre que va quedar en carregat, ja que patia molt des del principi.

Cal destacar també l’actuació de la Joves de Valls, que va quedar quarta, amb el pilar de vuit amb folre i manilles, la torre de vuit sense folre carregada i dos intents de tres de deu, i, també, mencionar que els Marrecs de Salt van ajuntar per primer cop des del 2019 el cinc de vuit i el dos de vuit amb folre, que van poder acompanyar amb el tres de vuit.

El premi, doncs, torna un any més a Vilafranca, amb uns verds que el van haver de suar de valent!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia