Medi ambient

metereologia

Activen el pla Ventcat davant de la previsió de ventades fortes

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla Ventcat en fase d’alerta per les previsions meteorològiques de fort vent a partir de demà al matí al Pirineu, les comarques del nord-est i Barcelona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveu un episodi de vents forts de component sud que podrien superar els 72 km/h. Les ventades començaran al matí a les comarques del Pirineu, a cotes altes i mitges, i l’avís de perill passarà a ser molt alt en aquesta àrea cap al migdia. L’afectació del vent s’ampliarà a les comarques del nord-est i Barcelona fins a la nit, quan ja minvarà. Protecció Civil demana limitar al màxim les activitats de muntanya i recomana molta precaució a l’aire lliure i en la mobilitat. De cara a dijous es preveu que encara es puguin produir ratxes fortes de vent al terç sud de Catalunya.

Aquesta matinada ja hi ha hagut poblacions que han patit ventades, com Castelldefels. L’episodi de vent, amb ràfegues de més de 86 km/h, ha comportat diverses incidències a la via pública, segons ha informat l'Ajuntament. La feina conjunta de Policia Local, Bombers i l'empresa municipal Jarfels ha fet possible la retirada dels elements caiguts durant la matinada. A banda, s'han produït incidències com una bastida que s'ha mogut (amb perill de caiguda), una caseta metàl·lica que ha caigut des d’un edifici afectant un vehicle i diversos arbres caiguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.