Societat

Societat

Porten als jutjats l’autorització de dues plantes solars fotovoltaiques a l’Alt Camp

Unió de Pagesos interposa dos contenciosos administratius

Unió de Pagesos porta als jutjats les autoritzacions per tirar endavant de dues plantes solars fotovoltaiques a l’Alt Camp de 48,29 megawatts i de 35,9 megawatts als municipis del Pla de Santa Maria i Cabra del Camp. En concret, el sindicat agrari ha interposat dos contenciosos administratius contra les desestimacions dels recursos d’alçada que va lliurar davant la Secretaria d’Acció Climàtica del govern anterior. Segons apunta en un comunicat, el sindicat ha decidit fer el pas i portar el cas a la justícia perquè des de la direcció general d’Energia i la Secretaria d’Acció Climàtica “han fet cas omís dels reiterats advertiments i recursos presentats”. Argumenten, a més, que “lluny d’esmenar els defectes de la tramitació” aquesta s’ha conclòs “apartant-se de les obligacions i tramitacions que estableix la Llei dels espais agraris”. El sindicat agrari considera que el govern anterior “va ser molt irresponsable per no buscar una solució ajustada al conjunt del dret vigent”. En cas que la justícia anul·li les autoritzacions, obriria la porta a què els promotors dels projectes puguin reclamar indemnitzacions multimilionàries pels costos i inversions dutes a terme, així com pels lucres cessants que els comportarà.Les plantes solars en qüestió estan impulsades per Almenara Solar i Merlot Solar.

En les properes setmanes, el sindicat recorrerà més de 10 projectes a la justícia per l’incompliment de la Llei dels espais agraris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.