Urbanisme

Urbanisme

Vic enderrocarà el mercat municipal al novembre

Les tasques s’allargaran tres mesos

L’equip de govern inicia un procés per decidir quin model comercial que necessita la ciutat

Els treballs per enderrocar el Mercat Municipal de Vic, tancat fa un any, començaran el 4 de novembre i els executarà l’empresa Hercal Diggers SL. Les obres tenen un pressupost d’1,19 milions d’euros, dels quals 900.000 provenen d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. La regidora d’Urbanisme, Ester Coma, ha apuntat que el consistori confia que per Nadal el gruix de les obres estiguin enllestides. Una de les tasques que es farà primer i que creuen que serà més delicada és l’extracció de l’amiant de les cambres frigorífiques. El passat agost es va fer una primera intervenció a l’equipament amb l’enderroc del primer tram de les escales d’accés als comerços. A la resta d’entrades es van posar malles i tanques. Segons ha avançat la regidora a l’ACN, els treballs ara tindran una primera fase “més manual” per extreure l’amiant, retirar cablejat i aparells de la cambra frigorífica i, “quan l’edifici estigui buit, entraran les màquines i les excavadores”. Es preveu que en tres mesos estigui enllestit. Després de les obres, hi quedarà un solar amb tanques. Es tracta d’un pas previ a la cessió de l’espai que haurà de fer el consistori al departament de Salut perquè s’hi pugui construir el nou CAP de la ciutat, una decisió que ja va avançar fa uns mesos la conselleria.

Sobre la viabilitat d’un nou equipament, l’equip de govern ha engegat un procés que ajudi a definir el model de mercat que necessita la ciutat. Tanmateix, la regidora de Comerç, Bet Piella, ja ha avançat que “no serà un mercat municipal convencional. Aquest model és completament caduc”. El consistori ja està estudiant diferents possibilitats. De fet, algunes de les línies que perseguirà aquest nou mercat és que estigui basat en la producció local, “on restauració i botigues també puguin abastir-se d’un producte de proximitat i qualitat”. Un punt de partida podria ser el model que ja existeix al País Basc. El consistori pretén que a finals del mandat s’hagi apostat per un model de mercat i se sàpiga com encaixa amb la resta de comerç de la ciutat i amb els nous models de consum. Un cop estigui definit el model, també es decidirà la ubicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia