Societat

Comencen a triar el jurat que dictarà sentència en el cas Anna Politkóvskaia

Judici

Un jurat popular dictarà sentència en el judici per l'assassinat d'una de les periodistes més crítiques amb el Kremlin, Anna Politkóvskaia, que serà públic com ha sol·licitat la família. El tribunal militar de Moscou, ciutat on se celebrarà el judici, ha fet aquest dictamen aquest dilluns durant la segona i última vista preliminar, dos anys després de l'assassinat de la periodista al portal de casa seva el 7 d'octubre del 2006.

Tot i així, el jutge Zubov ha advertit que en cas que els membres del jurat popular denunciïn pressions de qualsevol de les parts, el judici se celebrarà a porta tancada. "Un judici tancat tindria conseqüències molt negatives" ha dit Karina Moskalenko, advocada de la família de Politkóvskaia. Pensa el mateix Murad Musáyev, advocat de la defensa, que ha assegurat que els seus representats, que insisteixen en la seva innocència, "desitgen que tothom sàpiga el que passa no només durant el judici, sinó també en la investigació". En canvi, la Fiscalia ha argumentat que el procés no hauria de ser públic, ja que entre el material del cas existeixen documents considerats secret d'Estat.

Aquest dimarts comença el procés de la selecció dels dotze membres i els vuit suplents del jurat, que seran escollits entre un total de dues mil candidatures, segons ha informat l'agencia Interfax. El jutge ha assenyalat que les parts poden rebutjar els membres del jurat que considerin tendenciosos, però només abans que comenci el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.