Societat

Rubalcaba aclareix que la llibertat vigilada només s'aplicarà quan s'hagi modificat el Codi Penal

Societat

El ministre de l'interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat avui que el Registre de pederastia s'engegarà "immediatament" amb accés "bàsicament" per la Guàrdia Civil i la Policia. També ha subratllat que la reforma del Codi Penal, que permetrà imposar mesures de llibertat vigilada a delinqüents reincidents, no tindrà caràcter retroactiu i només s'aplicarà en els primers judicis després de la modificació del Codi Penal.

En declaracions a la premsa després de participar en la V Conferència d'Ambaixadors, a la seu de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament a Madrid, el titular d'Interior ha afirmat que "convé aclarir que la modificació del Codi Penal no serà retroactiva" i per tant només s'aplicarà una vegada aprovada en el Parlament.

Rubalcaba ha explicat que l'objectiu d'aquesta modificació legal és poder imposar la mesura de llibertat vigilada quan existeixin "dubtes raonables" de la possibilitat que un delinqüent reincideixi i ha assenyalat que seran els jutges els encarregats de dictaminar-ho.

Rubalcaba ha afirmat finalment que ja existeixen mecanismes per a evitar la reincidència, però que el que ara és necessari és "un tipificació penal" que permeti el jutge imposar la llibertat vigilada al condemnat després de la seva sortida de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.