Societat

Absolen l'acusat del crim d'Igualada després de tenir-lo dos anys a la presó

Un jurat popular ha absolt aquest dimarts per 8 vots a 1 Iván Mantas, el paleta que estava acusat d'haver assassinat l'exregidora d'Igualada Francina Castelltort el 31 d'octubre de 2006.

Iván Mantas ha estat dos anys a la presó preventiva per aquesta causa, en la qual s'enfrontava a una petició de pena de 25 anys de presó, que era la condemada sol·licitada tant per la fiscalia i per l'acusació particular. Ara quedarà immediatament en llibertat.

En el seu veredicte, llegit avui a l'Audiència de Barcelona, el jurat popular ha declarat no culpable el processat per falta de proves, amb l'argument que diversos testimonis el van situar en un altre lloc en el moment en què va ocórrer el crim.

A més, els mateixos agents dels Mossos d'Esquadra que van portar la investigació no van saber explicar, durant el judici, quin hauria estat el mòbil del crim. També van explicar que no van poder trobar empremtes del sospitós al lloc de l'assassinat, ja que estava ple de pols perquè la casa estava en obres.

Per aquest cas havia estat detingut també un altre home, l'acusació contra el qual ja va ser arxivada durant la instrucció judicial de la causa.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.