Societat

L'Ajuntament de Barcelona acorda reclamar que una estació de la L-9 es denomini Camp Nou

Transports

L'Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest dijous, amb l'únic vot en contra d'ERC, reclamar a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que la parada Campus Sud de la futura línia 9 del Metro es passi a dir Camp Nou, com recolza el FC Barcelona i altres entitats de la ciutat i de Catalunya, entre les quals TVC.

Joaquim Forn, portaveu de CiU, ha defensat la proposta del seu partit i ha recordat que altres referents institucionals i culturals de Barcelona han donat nom a estacions de metro, com l'escriptor Jacint Verdaguer –estació de Verdaguer, de les línies 4 i 5–, el temple de la Sagrada Família –parada amb el mateix nom de la L-2 i la L-5–, l'hospital de Sant Pau –estació de la L-5– i la plaça de toros de la Monumental –L-2.

La regidora de Seguretat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Assumpta Escarp, ha recordat que dues línies més de metro –L-3 i L-5– ja porten a l'estadi i ha advertit que aquesta denominació pot portar a col·lapsar la futura parada de la L-9. Forn ha explicat que "el primer dia hi pot haver una mica de confusió", però que els aficionats del FC Barcelona ja se saben distribuir per estacions segons on tinguin les seves localitats a l'estadi.

El regidor del PP Alberto Villagrasa també ha recolzat la proposta, encara que ha puntualitzat que preferia que es digués Camp Nou-Campus Sud. Per contra, el regidor republicà Ricard Martínez ha reclamat "rigor", ja que per ara l'estació objecte de la proposta està "desprogramada", i ha apostat perquè els veïns de les Corts expressin la seva opinió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.