Societat

Educació xifra en un 19% el seguiment de la vaga i els sindicats, en un 50%

Vaga

Ball de xifres pel que fa a la participació de la vaga. El departament d'Educació ha xifrat en un 19% el seguiment de la vaga del professorat de centres públics contra la llei d'educació de Catalunya (LEC). En canvi, USTEC, el sindicat majoritari del sector, situa la participació en el 50%. Milers de persones es manifesten a Barcelona contra la LEC.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que "s'ha acabat el moment del crit i de la confrontació" i que ara cal obrir el "diàleg" per aconseguir arribar a un "acord de màxims" pel que fa a la nova normativa educativa.

Segons el departament, només 9 dels 9.773 centres públics que hi ha a Catalunya ha hagut d'aplicar els serveis mínims. A primària el seguiment ha estat del 20,8%, i en el cas de l'educació secundària, del 17,48%. Aquestes són les dades del 68,05% dels centres, que a les 12 del migdia havien comunicat al departament d'Educació l'adhesió del personal a la convocatòria sindical.

A partir de les 12 del migdia, milers de professors i alumnes s'han manifestat pel centre de Barcelona contra la LEC sota el lema comú Per un ensenyament públic de qualitat. A la manifestació, s'hi han pogut veure molts mestres, però sobretot alumnes. Segons l'USTEC, un dels convocants de la vaga i sindicat majoritari al sector, l'aturada se segueix de manera majoritària als instituts.

A diferència de la vaga celebrada el 14 de febrer, l'aturada d'aquest dijous no està tenint un seguiment massiu. A més, no ha rebut el suport de tots els sindicats del sector. CCOO i UGT no s'hi han afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.