Societat

Alvarez assegura que hi haurà "celeritat" en la investigació per poder exigir responsabilitats

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha assegurat aquest dijous que la comissió d'investigació treballarà "amb tota la celeritat possible" per intentar conèixer les causes que van provocar ahir l'accident d'un avió de Spanair a l'aeroport de Barajas i exigir responsabilitats.
Aquesta comissió, que està formada per set persones independents,  està recopil·lant totes les proves i toles les dades relatives a l'enlairament de l'avió.

"En una tragèdia de la magnitud d'aquest tipus demanem la màxima celeritat perquè s'ha de donar una resposta molt ràpida que en altres circumstàncies a tots els afectats i a la societat", ha assenyalat la titular de Foment a la Cadena Ser.La ministra ha explicat que la comissió ja té tota la informació necessària, que no es pot fer pública, encara que ha confirmat que el pilot de l'avió va donar sol·licitar una revisió de l'aparell en el moment en què havia de sortir i que van ser els responsables de manteniment de la companyia els qui van autoritzar de nou la sortida del vol.

A partir d'aquí, segons ha explicat, seran les caixes negres i les dades recollides en el lloc de l'accident les que permetran identificar les causes del sinistre amb l'objectiu d'exigir responsabilitats i evitar que es produeixin accidents d'aquesta magnitud.

Retard en la llista de passatgers
La ministra ha assegurat que Spanair està col·laborant i oferint tota la informació per conèixer el resultat final com més aviat millor, tot i que ha puntualitzat que ahir es va retardar la publicació de la llista de passatgers, fet que va provocar molta inquietud entre els familiars.

En declaracions a RNE, Álvarez ha reiterar que serà la investigació i els jutges els qui determinin quines han sigut les causes i els errors que han provocat la tragèdia.

Preguntada per si Spanair podria haver descuidat la seguretat dels seus avions aquest any donadala situació de crisi que pateix, Álvarez s'ha limitat a dir que ja sigut només un accident.

La ministra ha recordat que la companyia ha passat totes les inspeccions durant el 2007, 13 d'específiques i 24 d'aleatòries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.