Societat

L’Ajuntament segueix inflant la nòmina d’alts càrrecs

Política

L’Ajuntament de Barcelona ha continuat nomenant alts càrrecs com ara delegats, comissionats de l’alcaldia i comissionats territorials de districte malgrat l’acord a què van arribar el maig passat tots els grups polítics municipals d’aturar aquestes designacions. Des d’aleshores s’han nomenat dos comissionats més i un tercer està en vies de nomenament. En total, en aquests moments ja hi ha vuit comissionats de l’alcaldia i vuit de districte, a més del que hi ha previst i pendent de nomenar per a la Rambla.

Tant els delegats com els comissionats tenen tanta responsabilitats com els regidors o més, però no són elegits per la ciutadania. Sí que ho són els regidors, que fins i tot poden substituir l’alcalde en determinats actes. Moltes de les persones designades per a aquests càrrecs de confiança són o bé exregidors o bé persones que anaven a les llistes del PSC a les passades eleccions municipals i que no van ser escollits.

L’augment de la nòmina d’alts càrrecs xoca amb el projecte de Jordi Hereu Barcelona 2.0, que s’ha donat a conèixer aquest mes, i que té per objectiu millorar la gestió i l’eficàcia de l’Ajuntament sense incrementar la plantilla de funcionaris.

La comissionada Catalina Carreras-Moysi, per exemple, va ser regidora en dues legislatures i va dirigir els districtes de Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi. Però sembla que ha trobat la seva vocació com a comissionada de l’alcaldia per a les relacions ciutadanes. En representació de l’alcalde va a totes les inauguracions i actes dels considerats frívols, on no pot o no vol anar l’alcalde Hereu. Ha demanat i obtingut el mateix grau de protocol que tenen els tinents d’alcalde. És a dir, cotxe oficial i rebuda al carrer.

El comissionat per a les relacions institucionals és Roger Pallerols, un jove militant del PSC que anava a la llista electoral però no va entrar com a regidor. Comparteix amb Carreras el despatx a la Rambla i sovint es reparteixen els actes públics.

El comissionat per a la innovació està vacant d’ençà que se’n va anar Maravillas Rojo, ara secretària d’Estat del ministeri de Treball. Rojo també va ser regidora i després va dirigir el viver d’empreses Barcelona Activa. També va ser regidor durant un breu període Ramon Nicolau, l’actual comissionat de participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.