Societat

La Festa Alternativa de Sants reclama un espai fix per desenvolupar els seus actes

La Festa Alternativa de Sants, que aquest any celebra la seva catorzena edició dins del marc de la Festa Major de Sants, reclama l'espai del Parc de l'Espanya Industrial per ubicar els seus actes de manera fixa. Per la seva banda, el districte es nega a cedir aquest espai a la Festa Alternativa ja que consideren que "un espai tan emblemàtic per Sants no pot ser monopolitzat per una sola entitat".

Els actes de la Festa Major Alternativa, consolidada dins de la festa global del barri i reconeguda pel districte, es desenvolupaven fins fa tres anys a la Plaça de Sants, però amb la posada en marxa de les obres de l'AVE, aquest col·lectiu va haver de deixar aquest indret. En un principi, el districte va proposar a la Festa Major Alternativa instal·lar-se al Parc de l'Espanya Industrial però aquesta va decidir quedar-se, en l'últim any del Pla de Sants, a la Plaça de Sants i el districte va començar a desenvolupar les seves activitats al Parc de l'Espanya Industrial.

La Festa Major Alternativa, organitzada per l'Assemblea del Barri de Sants, reclama des de llavors el Parc de l'Espanya Industrial per desenvolupar les seves "activitats intergeneracionals que necessiten un espai acollidor tan de dia com de nit". L'associació remarca que disposa d'un informe de Parc i Jardins i un altre dels Mossos d'Esquadra, que avalen aquest espai com "el més segur per la Festa Major Alternativa". A més, recorda que aquest espai "es va guanyar amb la lluita veïnal a finals dels 70".

El districte de Sants-Montjuïc, per la seva part, considera que les activitats que tenen lloc al Parc de l'Espanya Industrial "no són exclusives de l'Ajuntament de Barcelona", sinó que "és la programació unificada del districte i la comissió de carrers que fa diversos anys que es fa i no té res a veure amb la Festa Alternativa". A més, manté que aquest espai "ha de ser el nucli de les activitats representatives de tots els veïns de Sants".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.