Societat

La policia creu que els autors de les dues massacres de Finlàndia es coneixien

La policia finlandesa sospita que Matti Saari i Pekka-Eric Auvinen, els dos joves que han causat massacres en escoles del seu país en l'últim any, havien mantingut algun tipus de contacte, probablement a través d'internet o el correu electrònic. L'indici que fa pensar això als investigadors és el fet que tots dos havien comprat la pistola a la mateixa armeria, a Jokela, el poble de la primera matança, tot i viure a 200 quilòmetres l'un de l'altre, segons publica el diari Helsingin Sanomat.

El cap de la investigació, Jari Neulaniemi, ha admès que és "molt possible que Saari i Auvinen haguessin estat en contacte, tot i que encara no n'hi ha proves". Les proves podrien sorgir de l'examen de l'ordinador de Saari, que encara no s'ha completat.

Les massacres provocades pels dos nois tenen molts punts en comú, i semblen planificades amb el mateix mètode i els mateixos objectius. Tots dos van utilitzar internet per expressar el seu odi contra la humanitat i penjar-hi vídeos en què se'ls veia disparant les seves armes.

A més, tots dos van irrompre en les seves escoles disparant de forma indiscriminada amb una pistola del calibre 22 adquirida legalment en la mateixa botiga i tots dos van intentar calar foc als centres assaltats abans de suïcidar-se amb 'un tret al cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.