Societat

La UB permet la tancada d'estudiants, però adverteix que s'hauria d'acabar dilluns

Ensenyament

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Josep Samitier, permetrà que els estudiants mantinguin la seva trobada a l'edifici històric del rectorat durant el cap de setmana, si bé considera que a partir de dilluns haurien d'abandonar l'ocupació per iniciar el procés de diàleg.

Entre 200 i 300 estudiants han passat avui la seva primera nit a l'edifici històric del rectorat de la UB, a la plaça Universitat, on van irrompre ahir reclamant un debat públic i social sobre el pla de Bolonya i un referèndum vinculant, i que es retirin els 31 expedients oberts el curs passat a alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per l'ocupació del rectorat.

Samitier, que és rector en funcions de la UB, ha garantit que durant aquest cap de setmana mantindran obertes les portes de l'edifici històric perquè els alumnes puguin seguir tancats, sempre que es mantinguin les normes bàsiques de convivència, com ha passat avui.

Tot i això, ha afirmat que creu que dilluns els alumnes haurien d'abandonar la tancada, perquè "no tindria massa sentit continuar mantenint posicions de força" just quan s'iniciarà una ronda oficial de negociacions, amb els rectors i la Generalitat, per analitzar les reivindicacions estudiantils.

Samitier ha reclamat a més als alumnes tancats que respectin el dret dels seus companys a assistir a classe, com ha passat aquest mateix matí, en què s'han pogut celebrar classes amb normalitat, malgrat que també hi havia convocada una vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.