Societat

Cinc nous casos confirmats de grip nova a Catalunya

Ja són 11 les persones contagiades amb el virus A/ H1N1 i 15 els casos sospitosos

El ministeri de Sanitat ha confirmat cinc nous casos de grip nova a Catalunya, que eleva a 11 les persones contagiades pel virus A / H1N1, dues de les quals no han viatjat a Mèxic. Tots els malalts responen bé al tractament que se'ls ha subministrat, segons un comunicat de la conselleria de Salut de la Generalitat, que ha informat que les cinc persones infectades són tres homes i dues dones, d'edats compreses entre els 19 i els 29 anys. Ara hi ha 15 persones sospitoses de patir la grip nova a Catalunya.

Els nous casos han estat confirmats pels hospitals de Granollers (1), Sant Joan de Déu de Manresa (1), l'Hospital Clínic de Barcelona (1), l'Hospital de Mataró (1) i la Clínica Corachán de Barcelona (1).

D'una altra banda, durant aquest dissabte s'han identificat tres nous casos sospitosos, dues dones de 16 i 22 anys, i un home de 22 anys, que han estat notificats per l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, l'Hospital Universitari Doctor Trueta de Girona, i per l'Hospital Clínic de Barcelona. Les tres persones afectades evolucionen favorablement i estan als seus domicilis.

En el seu últim comunicat, el ministeri de Sanitat ha informat que en les últimes hores ha disminuït el nombre de persones investigades a l'Estat, que ara són 99.

A més de les 11 persones infectades a Catalunya, hi ha 3 al País Valencià, 2 a Castella-la Manxa, 2 a Madrid, 1 a Múrcia i un altre al País Basc.

Tots els casos confirmats, menys dos a Catalunya, corresponen a viatgers que recentment havien estat a Mèxic.

Dels casos en investigació s'ha descartat l'únic que s'havia detectat a l'Aragó, un altre a Castella-la Manxa, un altre al País Valencià, un altre a Galícia i un altre a Múrcia.

La grip A s'està estenent a tots els països i ja ha arribat a Hong Kong, on una catalana, tres bascos i un ciutadà espanyol que no ha identificat el seu origen es troben entre les més de 300 persones retingudes per la quarantena imposada a l'Hotel Metro Park després que es detectés que un dels clients havia contret la grip nova.

Es tracta d'un turista mexicà procedent de Xangai, que s'ha convertit en el primer cas positiu de grip pel virus AH1N1 a l'Àsia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona