Societat

Les companyies de mòbils acorden adoptar l'USB com a carregador estàndard

Tecnologia

Segons la consultora Gartner, cada any es llencen al món entre 51.000 i 82.000 tones de carregadors de telèfon mòbil, a causa de la incompatibilitat entre els diferents models. Per això l’associació GSM, organitzadora del Mobile World Congress, ha promogut un acord entre disset dels principals fabricants i operadors de mòbil per adoptar un format comú de carregador abans de l’any 2012. Entre les empreses que s’hi han compromès hi ha els cinc fabricants principals de telèfons.

El nou estàndard farà servir el connector micro USB, que fins ara serveix per transferir dades entre el mòbil i l’ordinador, si bé ja hi ha aparells que també es carreguen per aquest sistema. De fet, el govern xinès va anunciar l’any passat que només permetria la venda en aquell país, el principal mercat mundial de telefonia mòbil, de telèfons amb carregador USB. Alguns observadors s’han demanat si l’estalvi que s’obtindrà en no incloure un carregador amb cada telèfon de substitució, que s’estima que són la meitat dels que es venen, es traspassarà al consumidor o servirà per millorar el marge dels fabricants.

La normalització dels carregadors s’afegeix a altres iniciatives presentades aquests dies a Barcelona, com els mòbils que funcionen amb energia solar i la càrrega de bateries per inducció electromagnètica.

Oficina bancària
La fundació Bill & Melinda Gates s’ha compromès a aportar gairebé deu milions d’euros al programa Mobile Money for the Unbanked de la GSMA, que pretén resoldre els aspectes tècnics i legals de la prestació de serveis bancaris i financers als 1.000 milions de persones que disposen de telèfon mòbil però no de compte bancari. Es pretén assolir els 20 milions d’usuaris de banca mòbil el 2012 en països d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina, entre persones que guanyen menys de 2 dòlars al dia i per tant no són clients atractius per als serveis bancaris convencionals.

Dues de les novetats presentades ahir apliquen la telefonia mòbil a la digitalització de dos àmbits privats de les persones: la sala d’estar i el cotxe. TV3, una de les cadenes més avançades tecnològicament del panorama audiovisual internacional, s’ha aliat amb l’operadora mòbil Orange per oferir un servei que permet activar des del telèfon mòbil l’enregistrament de programes de televisió a l’ordinador multimèdia de casa. Cal descarregar un programa gratuït de la web de TV3 i instal·lar-lo a l’ordinador, del tipus Media Center. 

Cotxes en xarxa
Per la seva banda, Telefónica aposta per connectar els cotxes amb el seu TIC Box, un sistema que presenta els avisos de trànsit i altres informacions del vehicle en una pantalla tàctil, que també pot descarregar contingut multimèdia de l’ordinador de casa. El dispositiu, que més endavant es podrà controlar amb la veu, es comunica fins i tot amb el taller per proporcionar informació de diagnòstic mecànic. Combina les comunicacions mòbils i wifi per disposar de cobertura en tot el trajecte, i l’operadora preveu que en el futur els senyals de trànsit siguin també emissors i receptors d’informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cervesa sota el paviment de Bruges

Brussel·les
Salvador Bacardit
Rector del Seminari de Barcelona

“Aquest curs els seminaristes es concentraran a Barcelona”

Barcelona
ciència

Mart alberga grans reserves d’aigua, però massa profundes per accedir-hi

barcelona
successos

Mor el conductor d’una moto en un xoc frontal amb un turisme a Sant Celoni

Sant Celoni
canvi climàtic

Gairebé 48.000 morts per calor a Europa el 2023, el segon pitjor any de la dècada

barcelona
Societat

La Festa Major de Badalona tindrà un Punt Lila per a una celebració lliure de violències

Badalona
Societat

Mor l’excèntric empresari austríac, Richard Lugner

Lloret denuncia sis establiments per vendre alcohol a menors

lloret de mar
successos

Mor un motorista a la C-14 a Vilanova de l’Aguda

Vilanova de l’Aguda