Societat

La crisi eleva la demanda als menjadors públics

Benestar

El desembre de l'any passat, 2.052 persones s'havien beneficiat dels menjadors públics de Barcelona. Dos mesos després, el febrer d'enguany, la xifra ja ha augmentat fins a les 2.733. Un increment del 33,2% en les persones ateses que, segons va afirmar ahir el segon tinent d'alcalde i regidor d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, demostra l'efecte de la crisi en persones amb risc d'exclusió social.

És a dir, aquelles amb més dificultats per trobar feina, gent gran, indigents i immigrants, sobretot.

El regidor Gomà va fer ahir balanç del pla municipal d'inclusió social (PMIS). Les actuacions contra la pobresa extrema van començar el 2005, i actualment atén 150.000 persones, 40.000 més que en el moment d'iniciar-se.

El segon tinent d'alcalde també va anunciar que l'any passat els serveis socials van servir 339.573 àpats, un 28% més que el 2.007, quan en van servir 264.115. El pressupost social municipal ha augmentat un 48% en aquests anys per fer front a la demanda existent.

En concret, ha passat de 369 milions d'euros a 547 milions d'euros. Gomà va afegir que les persones que segueixen itineraris d'inclusió representen dues de cada tres persones en risc d'exclusió.

El regidor creu que l'objectiu municipal seria atendre-les totes, però va alertar que això no serà possible sense l'ajut dels governs català i espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.