Societat

Bermejo prohibirà per llei les vagues de jutges

El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha reiterat que la vaga dels jutges no està justificada i creu que "la seva desproporció és evident". "Trenta anys de retards no s'arreglen en uns mesos", ha dit Bermejo.

El ministre ha evitat valorar el seguiment de les mobilitzacions de jutges fins que no ho faci el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), l'òrgan de govern dels jutges, que és, ha dit, qui haurà de prendre "mesures".

El ministre creu que ara és "més urgent" que mai regular com es poden fer les reivindicacions els jutges, ja que un poder de l'Estat no pot estar en vaga. Bermejo creu que quan sigui possible es portarà la proposta al Consell de Ministres i després haurà de ser el Congrés qui debati de quina manera ho poden fer.

El ministre ha volgut deixar clar que com a òrgan de l'Estat la justícia no pot fer vaga però es poden buscar vies perquè exposin les seves reclamacions. Bermejo ha posat de relleu que els jutges no han fet cas del CGPJ que els va dir que la vaga no era legal. "Quan els motllos del sistema es forcen afloren anomalies".

El ministre ha tornat a estendre la mà a les associacions de jutges. Segueix estant "obert al diàleg" per arreglar el conflicte, assegura. Per Bermejo és "el moment per l'esforç i la responsabilitat col·lectiva".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.