Societat

Detectats tres possibles casos de grip porcina a Catalunya

Tres persones que van viatjar a Mèxic podrien tenir la malatia, tot i que encara no s'ha confirmat

La consellera de Salut, Marina Geli, ha informat que s'han detectat tres possibles casos de grip porcina a Campdevànol, Girona i Barcelona. Geli ha insistit que són "possibles" casos, que els tres pacients estan en estat lleu i que es tracta de persones que han tornat recentment d'un viatge a Mèxic.

La consellera ha notificat aquesta tarda els casos al Ministeri de Sanitat i Política Social, per la qual cosa s'eleven a set els casos a tot l'Estat, després dels detectats a València, Bilbao, Terol i Albacete. Geli ha recalcat que no s'està en fase d'emergència per aquests casos sinó únicament en una fase d'alerta i que es treballa en coordinació amb la OMS.

Els tres afectats a Catalunya són un noi de 21 anys de Campdevànol, una noia de 22 anys de Girona i una noia de 24 anys de Barcelona, que van iniciar en els últims dies un quadre respiratori lleu, amb tos, cansament general i febre, i que tenen l'antecedent d'haver tornat de Mèxic en l'última setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.