Societat

Miralles lloa el treball de preservació de la memòria històrica que es duu a terme al Turó de la Rovira

Les restes de la bateria antiaèria que l'exèrcit republicà va construir al barri de Can Baró han estat rehabilitades

El coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Jordi Miralles, ha lloat el matí d'aquest diumenge el treball que es duu a terme, tant des de l'Ajuntament de Barcelona com des de diferents entitats veïnals i juvenils pera rehabilitar, conservar i dignificar la bateria antiaèria que l'exèrcit republicà va construir al Turó de la Rovira -al barri de Can Baró de Barcelona- per a protegir la ciutat dels atacs aeris. Aquesta apreciació, Miralles l'ha fet en el marc d'una visita a la bateria que ha fet amb a dirigents i militants de les assemblees d'EUiA d'Horta i Guinardó i de membres d'Alternativa Jove-Joves d'EUiA.

Un representant de l'associació de veïns ha dirigit la visita i ha explicat el projecte de dignificació de la zona que s'està executant gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona amb associacions veïnals i moviments escoltes.Miralles també ha volgut aprofitar la visita al barri per a destacar que tot i que aquesta zona de Barcelona en algun moment del passat ha semblat que vivia d'esquenes a la ciutat, ara sí que sent una part més de Barcelona.El coordinador general d'EUiA també ha recordat que la visita d'aquest diumenge també pretén ser un homenatge a tots aquells que van lluitar per drets i llibertats que encara avui el sector dretà posa en qüestió. 'Aquesta visita s'emmarca en un abril republicà, republicà pels nombrosos homenatges que EUiA ha rendit arreu de Catalunya als lluitadors republicans, amb motiu de l'aniversari de la proclamació de la II República', ha dit Miralles.El dirigent d'EUiA també ha denunciat que la monarquia d'aquest país se segueixi apujant els seus ingressos -ha subratllat que el 2009 se'ls ha apujat un 2,8%,- quan l'Estat està vivint un moment en el que moltes empreses, com Seat, han de reduir els sous a les seves plantilles. 'Seríem un país més modern i democràtic sinó tinguéssim una casa reial que no és escollida pel poble, que no tributa i que no ha de donar explicacions de les seves despeses.'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.