Societat

Geli reitera que la vacuna contra el papil·loma humà es continuarà administrant perquè està "indicada"

La consellera de Salut, Marina Geli, ha reiterat que es continuarà administrant la vacuna del papil·loma humà a les escoles, perquè es tracta d'una vacuna indicada per les agències espanyola i europea.

Respecte els cinc casos de reaccions adverses a Catalunya notificats pel Sistema Espanyol de Farmacovigilància, Geli ha explicat que corresponen a persones que han tingut reaccions després de vacunar-se i que aquests casos s'han posat a una base de dades perquè s'investiguin i analitzin. En aquesta línia, la consellera Geli ha dit que els efectes adversos que es notifiquen no són en cap cas un "motiu d'alarma".

D'aquesta manera, la consellera ha sortit al pas del manifest impulsat pel Centre d'Anàlisis i Programes Sanitaris (CAPS) que demana una moratòria en l'aplicació de  la vacuna del virus del papil·loma humà. Ha estat un manifest signat per uns 8.000 professionals de la sanitat. El CAPS és una associació sense ànim de lucre que agrupa professionals i ciutadans per debatre problemes relacionats amb la salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.