Societat

Menjar 5 peces de fruita per un euro

Consum

Un estudi de 5 al Dia i Catalonia Qualitat, l'organització catalana de productors fruita dolça, demostra que es poden consumir cinc peces o racions de fruita i hortalisses per menys d'un euro al dia, contribuint així a una alimentació saludable sense l'excusa del preu.

L'estudi assegura que es poden elaborar menús en què s'arriben a ingerir 620 grams diaris de fruita i productes de l'hort per persona, com recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb un cost inferior a un euro. És més, l'informe estableix una mitjana estatal d'entre 70 i 90 cèntims diaris com a cost per incorporar aquests productes a la dieta.

A Catalunya, on aquests productes són més cars, a causa d'una demanda més gran, el preu pot augmentar, com va demostrar ahir l'Escola d'Hoteleria de Lleida, elaborant un menú de cinc menjades per un cost global de 5 euros, dels quals 0,94 corresponen a fruites i hortalisses.

El menú estava format per un desdejuni de llet, formatge i torrades amb oli, un esmorzar amb una pera i galetes, un dinar d'amanida, orada amb verdures i maduixes de postres; un berenar amb una poma i un iogurt, i un sopar amb crema de porros, pit de pollastre amb tomàquets i mató amb mel de postres.

El preu mitjà estatal d'un quilo de fruita o verdura se situa en 1,4 euros, una xifra que es distorsiona en algunes capitals on determinades botigues primen la imatge dels productes per sobre de la qualitat o la procedència i que augmenten molt els preus.

Manel Simón, director de Catalonia Qualitat, va explicar que l'estudi constata que les parelles adultes sense fills, els adults independents i la gent gran són els que més mengen fruita i productes de l'horta en comparació amb les parelles joves. Precisament es vol fomentar que la gent jove en consumeixi més. També que la població en general mengi més fruita als esmorzars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.