Societat

Un treballador denuncia que el van despatxar tres dies després de dir que té càncer de pulmó

El col·lectiu d'advocats Ronda ha presentat una denuncia contra l'empresa Lico Corporación Operador Banca-Seguros per haver acomiadat un treballador pocs dies després de descobrir que aquest patia un càncer de pulmó.

En una roda de premsa celebrada aquest dijous, el treballador afectat, Joan Ramon Vilamajó, ha denunciat la "injustícia" del cas i ha reclamat que es declari nul l'acomiadament, per poder reincorporar-se al seu lloc de treball. A més, ha sol·licitat una indemnització pels danys i perjudicis morals que li ha ocasionat l'empresa.

L'empresa denunciada va contractar al treballador temporalment al maig de 2008 i al gener de 2009, va fer-li un contracte indefinit amb un sou mensual de 1.000 euros. Però, quan el passat 16 de febrer se li va detectar un càncer de pulmó i ell ho va comunicar a la companyia, aquesta el va acomiadar tres dies després, emparant-se, segons els advocats, en un "fals" acomiadament disciplinari.

Anna Tomé, advocada del treballador, ha afirmat que l'empresa Lico Corporación Operador Banca-Seguros "va vorejar" la llei en indemnitzar Vilamajó amb 1.200 euros, que són els que li corresponen per 45 dies per any que contempla la legislació. Per això, ha alertat que Vilamajó es troba ara en una situació "dramàtica", ja que la baixa mèdica li descompta la prestació de desocupació, que en deu mesos deixarà de cobrar passant a rebre un subsidi de 400 euros. A més, el treballador no pot tornar a buscar feina perquè està rebent tractaments intensius de llarga durada per pal·liar la seva malaltia.

Des del col·lectiu d'advocats Ronda, es denuncia que des que es va accentuar la crisi econòmica, les empreses estan utilitzant estratègies "enginyoses" per fer acomiadaments emparats en la llei, però sense causes que els justifiquin. Els acusadors han explicat que aquest és el cas de la companyia que ha expulsat a Vilamajó, justificant-ho amb el tancament de la delegació de Barcelona, quan a dia d'avui aquesta continua oberta i en ple funcionament.
 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.