Societat

L'estació de la Sagrera es pagarà a càrrec de l'Estatut

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha assegurat aquest dimarts a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que està d'acord amb què la disposició addicional tercera de l'Estatut serveixi per finançar els 600 milions d'euros que es preveu que costi la construcció de l'estació de la Sagrera de Barcelona.

Així ho ha explicat Hereu després de la reunió que ha mantingut amb Álvarez a Madrid, en què ha assegurat que Foment "està d'acord" amb finançar l'estació de la Sagrera del TGV amb fons de l'Estatut. En la reunió s'ha establert la "necessitat" d'articular un grup de treball que analitzi de forma tècnica i contempli l'impacte de l'obra.

Hereu ha destacat que "s'està treballant" en el projecte executiu i en el desenvolupament dels accessos, "compactant els projectes en un". Ha afegit que han establert un mecanisme per al qual el ministeri de Foment, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona "puguin posar en comú" totes les dades per prendre "una decisió".

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, que també ha participat en la reunió, ha explicat que en un breu termini de temps, que no ha concretat, s'hauran de reunir les tres administracions implicades, el govern de l'Estat, de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, per concretar aquest extrem. Morlán ha assegurat que aquest any començaran les obres de l'estació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Es disparen les denúncies per discriminació a Barcelona

Barcelona
xarxes socials

Instagram crea un nou “compte adolescent” amb control parental

barcelona
Societat

Mor Jaume Ribas, un dels últims faroners d’Eivissa i Formentera

Ryanair manté nou rutes hivernals a Girona però amb un 33% més de vols

GIRONA

El Ripollès instal·larà càmeres als accessos de la comarca

ripoll
europa

La CE demana prohibir en espais a l’aire lliure tabac i cigarretes electròniques

barcelona
salut

Es redueixen un 15% els treballadors que van amb cotxe a l'Hospital d'Olot

olot
Sanitat

El nou CAP Florida Sud de l’Hospitalet de Llobregat obrirà el dia 25

L’Hospitalet de Llobregat
MEDI AMBIENT

Neumàtics, plàstics i ferros, els principals residus del fons marí al port de la Ràpita

La Ràpita