Societat

Rússia prohibeix importar carn de porc de l'Estat espanyol

El veto rus, el primer que afecta Europa, és per a la carn produida després de l'1 de maig. També és vigent per a diverses zones del Canadà i dels Estats Units, a més de Mèxic

El Servei Federal de Control Veterinari i Fitosanitari de Rússia ha anunciat aquest dilluns la prohibició d'importar carne de porc i derivats procedents de l'Estat espanyola causa del brot de la grip AH1N1.

En un document oficial, Rússia ha assenyalat que "des del 2 de maig del 2009 es prohibeix la importació de porcs vius, carn de porc i derivats que no hagin estat tractats tèrmicament (temperatura de tractament no inferior a 80º i un temps de no menys de 30 minuts) de tot l'Estat, considerat segona zona de risc".

El veto inclou també l'estat nord-americà de Carolina del Sud, catalogat com a primera zona de risc, i les províncies canadenques d'Ontario, la Columbia Britànica i Nova Escòcia, assenyalades com a segona zona de risc.

L'Estat espanyol és la primera zona d'Europa vetada per Rússia per a la importació de porc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.