Societat

Un grup d'estudiants s'encadenen a l'entrada del departament d'Universitats

Universitat

Un grup d'estudiants s'ha encadenat aquest matí a la porta d'entrada del departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, situat al passeig de Gràcia de Barcelona, per protestar contra el pla Bolonya, segons ha confirmat la Guàrdia Urbana. Els Mossos d'Esquadra han detingut dos dels joves acusats de trencar un vidre de la seu de la conselleria, segons han informat fonts de la policia catalana.

Amb aquesta acció volen denunciar la inoperància de la conselleria per resoldre el conflicte de les universitats i protestar contra la persecució dels estudiants que es mobilitzen en defensa d'una universitat pública de qualitat, segons un portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Les mateixes fonts han assenyalat que dos estudiants han bloquejat la porta d'accés, i quatre més han ocupat un balcó de la primera planta, on han desplegat una pancarta en la qual es pot llegir Parem Bolonya, no a les expulsions, i que més d'una vintena d'estudiants s'ha concentrat davant de l'edifici.

Amb aquesta acció el SEPC vol cridar l'atenció contra les actuacions del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ha expulsat sis estudiants i n'ha amonestat 22 més per participar en protestes contra la imposició de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES).

Els estudiants consideren que els mecanismes sancionadors no ajuden a mantenir el debat social que necessita la universitat pública, i demanen que es deixin sense efecte les sancions imposades a aquests 28 estudiants de la UAB.

També volen que en la proposta de Mesa Nacional per la Universitat Pública, plantejada pel Comissionat d'Universitats, s'abordi la principal demanda estudiantil, que és l'exigència de paralitzar l'aplicació de l'EEES, i que sigui el mecanisme adequat per fixar entre tots el rumb de la universitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CATSA invertirà a Girona més de 300.000 euros per millorar la xarxa d’aigua

girona
llengua

Només el 3% de les escoles de les Illes s’adhereixen al pla per reduir català

barcelona

El govern dona la raó a Susqueda en el contenciós amb Osor pel Santuari del Coll

SUSQUEDA
canvi climàtic

‘Beryl’ arriba a Gran Caiman després d’afeblir-se a la categoria 3

barcelona

Ingressos zero en la prova pilot per evitar la llarga estada psiquiàtrica

Santa Coloma de Gramenet
ensenyament

Molins de Rei, Ripollet i Tarragona, entre els municipis amb més segregació escolar a primària

barcelona

Fornells i Quart planegen connectar els municipis amb una via verda

GIRONA

Ajornen el desnonament d’una família amb un nadó de pocs dies

Barcelona
societat

Més radars, controls d’alcoholèmia i vols d’helicòpter durant l’estiu

barcelona