Societat

L'Audiència Nacional no descarta un canvi en el traçat del TGV per salvar la Sagrada Família

L'Audiència Nacional espanyola no descarta un nou canvi en el traçat del TGV al seu pas pel centre de Barcelona, "si s'adverteix la possible afectació de les obres" sobre la Sagrada Família, per la qual cosa sol·licita "informació immediata" sobre les prospeccions que es fan a la zona del temple, segons la interlocutòria feta pública aquest dimarts.

La sala del contenciós administratiu ha desestimat el recurs interposat per la junta constructora del temple, que demanava la paralització cautelar de les obres de construcció del túnel del TGV, perquè el pas de la tuneladora sota la Sagrada Família no està previst per a abans de la propera primavera, segons ha avançat avui La Vanguardia.

El tribunal basa la seva decisió en un informe de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) que assenyala que les obres a l'extrem nord del túnel, des de la confluència dels carrers Mallorca i Biscaia fins a la futura estació de la Sagrera, no afectaran la Sagrada Família, ja que aquesta zona queda apartada del temple, situat a un quilòmetre i mig de distància.

Per mantenir la cautela, però, el tribunal fa el mateix que ja va fer el gener de 2008: demana al ministeri de Foment que l'informi sobre "qualsevol risc" per "salvaguardar el medi ambient, l'entorn artístic i cultural i la seguretat de l'hàbitat urbà".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.