Societat

Desmantellen una empresa instal·ladora de gas que estafava veïns de Cornellà i el Prat

Policial

Els Mossos d'Esquadra de Cornellà i del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) han desmantellat un grup d'estafadors que treballaven des de fa un any en una empresa d'instal·lació de gas al Prat. L'empresa fraudulenta es dedicava a fer revisions de gas a domicilis innecessàries mitjançant l'engany o la coacció, cobrant rebuts abusius i fins i tot, en diverses ocasions, també s'havien produït furts de joies i diners.

Segons els Mossos, els treballadors fraudulents eren plenament conscients de l'estafa perquè mai cobraven imports superiors a 400 euros i d'aquesta manera la seva acció "només podia ser constitutiva de falta i no de delicte". De moment, hi ha una detinguda, però no es descarten més detencions.

Els treballadors d'aquesta empresa buscaven víctimes amb un perfil molt concret, persones d'edat avançada, mobilitat reduïda o fins i tot invidents. Els agents han explicat que els operaris "s'aprofitaven del desconeixement que la gran majoria de persones té respecte al manteniment de les instal·lacions de gas per enganyar-los sense cap mena d'escrúpols".

La investigació
La investigació es va iniciar als voltants del mes de març de 2008 quan els agents van detectar un augment considerable de denúncies per faltes d'estafes, furts i coaccions en les quals el denominador comú sempre era la mateixa empresa instal·ladora de gas.

En la investigació es va poder determinar que dels setze treballadors de l'empresa, cap d'ells tenia titulació com a instal·lador de gas i que tots ells tenien diversos antecedents policials per fets similars. Els propietaris de l'empresa, dos germans de la localitat del Prat de Llobregat, també tenien múltiples denúncies per aquests fets.

Fins al moment s'ha pogut comprovar que aquesta empresa i els seus treballadors han estat denunciats i investigats pels Mossos d'Esquadra en més de vuitanta ocasions arreu del territori català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador