Societat

Els ecologistes Alternativa Verda demanen la destitució dels titulars de Medi Ambient i de Cultura

Medi Ambient

El moviment ecologista Alternativa Verda reclama la destitució dels titulars dels departaments de Medi Ambient i de Cultura, Francesc Baltasar i Joan Manuel Tresserras, per impedir que el Monestir de Poblet construeixi una instal·lació solar fotovoltaica.

En un comunicat expliquen que el Monestir de Poblet havia previst construir una instal·lació solar fotovoltaica on actualment hi ha l'aparcament, per posar el seu gra de sorra en el compliment del Protocol de Kyoto.

Afegeixen que, incomprensiblement, l'administració catalana ho impedeix amb una interpretació mal intencionada de la Llei que declara paratge natural d'interès nacional una part de la vall del Monestir de Poblet, i de la Llei 9/1993 del Patrimoni Cultural Català.

Asseguren que actualment, és perfectament compatible aprofitar l'energia solar i conservar el patrimoni cultural i natural, i recorden que fa menys d'un any el Vaticà va instal·lar una teulada solar sobre un dels edificis que formen la residència papal, que compleix els criteris de la Carta Internacional per a la conservació i restauració dels monuments i llocs de valor històric.

Afegeixen que aquesta actuació emblemàtica del Vaticà ha estat guardonada amb el Premi Solar Europeu 2008 en la seva categoria d'arquitectura solar i desenvolupament urbà.

Des d'Alternativa Verda es considera que amb aquesta decisió els consellers Francesc Baltasar i Joan Manuel Tresserras són incapaços de liderar la societat catalana pel camí del compliment del Protocol de Kyoto.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.