Societat

Hereu no remunta i Trias consolida l’alternativa

Nova enquesta municipal i nou revés per a l’alcalde, que no remunta. Jordi Hereu s’acosta a l’equador del mandat i segueix per darrera de Xavier Trias (CiU) en la valoració ciutadana. Segons el baròmetre semestral fet el desembre passat i presentat ahir, Hereu manté la nota del 5,1 del juny passat, mentre que Trias li torna a passar per davant amb un 5,4, una dècima menys que fa set mesos. De la resta, l’únic que aprova és Jordi Portabella (ERC) amb un 5 pelat. Ricard Gomà (ICV-EUiA) es queda amb un 4,5 i Alberto Fernández (PP) amb un 3,5.

Pel que fa a la intenció de vot, l’enquesta constata que els socialistes tornarien a guanyar les eleccions municipals si es fessin ara, amb un 23,9% dels vots. Aquest percentatge augmenta un 1,5% respecte a les dades del baròmetre del juny passat. En el cas de CiU, la federació nacionalista perd quatre dècimes i se situaria en el 19,6% dels vots. Iniciativa frega un sorprenent 8% malgrat que el 76% dels enquestats no coneix Gomà, mentre que Esquerra obtindria el 5,9% dels vots. Els més malparats són, com sempre, els populars. Només tenen el suport del 3,6% dels ciutadans, segons la mostra.

Precisament la diferència entre la valoració del líder i la del partit és la que va utilitzar el portaveu del govern municipal, Jordi William Carnes, per relativitzar aquest resultat. A parer seu, el que importa és la marca, més que la persona. “A mi el que em preocupa és com està la marca. Aguanta o no? És una bona notícia que la màquina aguanti en plena tempesta i amb tanta gent emprenyada”, afirmava referint-se al desgast polític per la crisi.

Sobre la nota d’Hereu, Carnes tampoc es va mostrar gaire preocupat. Va recordar als convergents que el camí és llarg fins a les eleccions del 2011 i que “les coses es decanten en dos mesos abans de les eleccions”. A més, va intentar desviar l’atenció sobre l’aprovat justet de l’alcalde argumentant que hi ha un 11% de ciutadans que no coneix Trias. Va obviar, però, que en el cas de l’alcalde, aquest percentatge se situa en el 9,9%.

Des de l’oposició es va veure ahir aquests resultats com la constatació del fracàs del bipartit i la possibilitat d’un canvi de color polític al consistori. Trias va remarcar que “la tendència és que la possibilitat de canvi existeix i és real” i va destacar la “mala valoració de l’alcalde malgrat el dispendi publicitari”. Per la seva banda, Fernández Díaz, va reiterar les acusacions de manipulació. “El baròmetre fa desaparèixer el 60% del votant popular”, va denunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Evacuades més de 300 persones d’un ferri per un incendi

Barcelona

Balanç dels primers 20 dies de gestió directa de l’aigua potable

VIDRERES
Salut

L’Arnau de Vilanova tindrà unes noves consultes externes de 19.000 m²

Lleida
MEDI AMBIENT

Pagesos catalans protesten a Madrid per la gestió de la presència del llop

Madrid
Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

VILAFANT
societat

La copa Amèrica escalfa motors per a la inauguració

Barcelona
Salut

Barcelona activa l’alerta per nits tòrrides per atendre les persones vulnerables

Barcelona
recerca

Relacionen la forma corporal obesa en persones altes amb més risc de càncer colorectal

girona

Activen la sirena d’emergències de l’església de Sant Esteve per recuperar-ne la història

OLOT