Societat

Salut aposta perquè les menors puguin decidir sobre la interrupció de l'embaràs en casos "molt excepcionals"

La consellera de Salut, Marina Geli, aposta perquè les menors puguin decidir una interrupció voluntària de l'embaràs sense el consentiment dels pares en casos "molt excepcionals" i sempre amb procés de mediació. Ho ha afirmat arran de l'avantprojecte de la Llei de la infància i adolescència, que conté un punt on es debat sobre la possibilitat que els menors puguin decidir sobre la maternitat.

Tot i això, la consellera ha afirmat que com a norma general ha de continuar existint el consentiment dels pares o dels tutors de la menor alhora de prendre aquesta decisió. En aquest sentit, ha alertat que un 4,6% de les interrupcions d'embaràs que es produeixen a Catalunya corresponen a menors de 18 anys.

D'aquestes, un 24% són menors no nascudes a l'estat espanyol. D'altra banda, Geli ha admès que s'ha obert un debat entorn la interrupció dels embarassos en menors, per prevenir els embarassos no desitjats en les menors.

De fet, Geli ha assenyalat que per introduir les excepcionalitats que proposa també caldria una modificació de la Llei de la interrupció voluntària de l'embaràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.