Societat

Artur Mas critica el govern per l'actuació "desproporcionada" dels Mossos

Pla Bolonya

El president de CiU, Artur Mas, ha criticat aquest dijous el govern per l'actuació "desproporcionada" dels Mossos d'Esquadra d'aquest dimecres en el desallotjament de la UB, que va acabar amb 81 ferits i 7 detinguts. El dirigent de CiU ha declarat que la situació a la universitat "s'havia tornat insostenible" i que "s'hauria d'haver acabat abans". A més, ha demanat explicacions al conseller d'Interior, Joan Saura, i al president de la Generalitat, José Montilla.

En declaracions als passadissos del Parlament, Mas ha explicat que "actuar en un desallotjament de forma tant indiscriminada i amb uns danys tant evidents amb gent que no tenia res a veure era, segurament, desproporcionat". "No és un problema dels Mossos d'Esquadra, sinó que ho ha d'explicar qui mana", ha afegit. Segons el líder de CiU "el president i els consellers han de sortir i donar la cara i explicacions"

D'altra banda, la portaveu parlamentària del PP català, Dolors Montserrat, ha declarat que "és inadmissible" que el conseller Saura "hagi donat explicacions 24 després". També ha criticat que aquest no sàpiga "si s'han d'adoptar mesures cautelars". La dirigent del PPC ha manifestat també que el conseller "últimament va cometent greus errors en la seva conselleria" i, preguntada per si demanarà la dimissió de Saura, ha indicat que "si la demanés cada dia no seria creïble".

Els crítics d'ERC demanen la dimissió de Saura
Un dels sectors crítics d'ERC, Esquerra Independentista, ha demanat la dimissió del conseller d'Interior, Joan Saura, per "les càrregues policials indiscriminades que arran de les mobilitzacions d'estudiants han patit nens, famílies que passejaven, periodistes i la majoria d'estudiants que no han participat en els aldarulls".

En un comunicat difós aquest dijous a la tarda, el corrent liderat pel diputat Uriel Bertran també ha llançat un advertiment a un conseller del seu mateix partit, Josep Huguet. Segons Esquerra Independentista,  el màxim responsable del departament d'Innovació, Universitats i Empresa ha d'impulsar "de manera immediata" una "mesa de diàleg i negociació amb la comunitat universitària per consensuar reformes les reformes que es volen introduir" amb el pla Bolonya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del Fons de Transició Nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar

Amplien l’àrea de descans de la piscina amb una nova zona esportiva

Vilablareix