Societat

Presó per a 'Robin dels bancs', l'activista que va estafar mig milió a 39 bancs

El jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona ha decretat avui l'ingrés a la presó sense fiança d'Enric Duran, l'activista antisistema que presumptament va estafar 492.000 euros a 39 bancs per demostrar el seu desacord amb l'actual sistema financer mundial.

Tal com sol·licitava la Fiscalia, el jutge instructor ha ordenat l'ingrés a la presó de l'activista antisistema pels delictes d'estafa i falsedat documental, argumentant que hi ha risc que fugi si queda en llibertat amb càrrecs, segon fonts judicials.

Enric Duran va ser detingut dimarts passat dia 17 a la Universitat de Barcelona (UB), on donava suport als estudiants antibolonya, just la vigília del conflictiu desallotjament del rectorat de la UB, per ordre del jutjat.

La detenció es va produir l'endemà que Duran reaparegués públicament, sis mesos després de la seva sonada estafa als bancs, per presentar una nova publicació finançada amb els diners que va obtenir en què promovia la insubmissió al capitalisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.