Societat

El Japó fa més petites, per la crisi, les copes que regala als avis centenaris

Japó

La crisi mundial també afecta el Japó. Aquesta crisi, sumada a l'increment frenètic de la població, ha portat el govern del país a prendre mesures per fer-hi front. Una de les més curioses suposa la reducció de la mida de les copes de plata que el país entrega a tots aquells ancians que arriben als 100 anys d'edat.

La iniciativa de premiar el centenari va començar el 1963, i van ser 153 les persones que van obtenir la copa de plata. El 2008, aquest nombre ja era de 19.769 a causa de l'envelliment progressiu de la població japonesa.

Des del ministeri de Sanitat del Japó, un responsable explica que s'han adonat que variant el diàmetre de la copa de 10,5 a 9 centímetres la diferència és gairebé imperceptible i, en canvi, els costos són menors.

Les copes, que costen entre 7.000 i 8.000 iens (entre 56 i 65 euros), s'entreguen cada dia 15 de setembre a tots aquells ancians que han complert els cent anys d'edat en els últims dotze mesos.

La japonesa és la societat amb una esperança de vida més elevada. Els experts atribueixen aquestes dades a diversos factors, que inclouen la dieta i la bona atenció mèdica.

Actualment hi ha 36.436 persones majors de cent anys d'entre els 127,8 milions d'habitants del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.