Societat

Quatre setmanes de permís de paternitat a partir del 2011

Fins ara, els pares només podien gaudir de quinze dies

Els pares tindran a partir del 2011 quatre setmanes de permís de paternitat, dues més que actualment.

La Comissió d'Igualtat del Congrés ha aprovat la reforma per unanimitat. Es tracta d'aconseguir augmentar la conciliació de la vida familiar i professional i que els homes es responsabilitzin més de l'atenció de les criatures.

La normativa obliga al govern espanyol a explicar al Congrés cada any com funciona la mesura i quina acollida té. A més a més, el govern espanyol haurà de realitzar campanyes per donar a conèixer la mesura en coordinació amb les comunitats autònomes.

L'acord suposa una acceleració de dos anys dels terminis que fixa la Llei d'igualtat del 2007. El text estableix que el govern espanyol ampliarà "de forma progressiva i gradual" la duració del permís per paternitat "fins a assolir l'objectiu de quatre setmanes als sis anys des de l'entrada en vigor de la Llei", és a dir, que a priori les quatre setmanes havien de ser una realitat el 2013.

L'any passat es van acollir al permís 300.000 pares. Precisament el cost econòmic del permís ha estat un dels factor que més ha preocupat. La diputada de CiU, Mercè Pigem, impulsora de la mesura, ha volgut deixar clar que la mesura la paga l'Estat i en cap cas l'empresa, per això ha demanat als empresaris que no pateixin per la seva posada en marxa.

Durant els tres primers mesos de l'any, l'Institut Nacional de la Seguretat Social va gestionar 87.804 prestacions de maternitat i 69.347 de paternitat, gairebé un 2,3% més que al trimestre anterior. El text també estableix que el permís serà ampliable a dos dies més per cada fill a partir del segon, en casos de naixements múltiples.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.