Societat

1.419.471 persones tindran dret a vot per reformar la Diagonal

Un miler de ciutadans s’interessa el primer dia per comprovar les dades · Els immigrants podran votar

L’Ajuntament de Barcelona atorgarà el dret a vot als 1.419.471 barcelonins que ara mateix hi ha inscrits en el cens provisional de la ciutat perquè participin entre el 10 i el 16 de maig en la consulta per a la reforma de la Diagonal. Ahir el consistori va obrir un període de dues setmanes perquè tots els barcelonins empadronats l’1 de gener i que siguin més grans de 16 anys comprovin que estan inscrits correctament als arxius municipals. Aquestes dades inclouen també els ciutadans pertanyents a la nova immigració.

La comprovació es pot fer fins al 17 de març amb una aplicació a la web de la consulta [www.bcn.cat/diagonal] facilitant el número de DNI o passaport i la data de naixement. Per als ciutadans menys avesats a les noves tecnologies el procés de consulta es pot fer a les oficines d’atenció al ciutadà de cada districte o trucant al telèfon municipal 010 i al del civisme, el telèfon gratuït 900 226 226.

En el primer dia de funcionament, segons fonts municipals, la web específica va rebre més de 800 visites de persones que volien consultar el cens, el 90% de les quals eren a la llista inscrites de manera correcta, si bé a primera hora del matí la pàgina va registrar alguns problemes d’accés.

Sense propostes

A falta de tres mesos perquè es faci la consulta, però, encara no es coneixen a la pràctica els detalls de les dues opcions (i una tercera de rebuig) que plantejarà l’Ajuntament de Barcelona un cop analitzades una dotzena de propostes i quan encara hi ha un debat ben viu sobre la conveniència de la reforma de la Diagonal.

L’Ajuntament, que ha apuntat en els darrers dies algunes opcions que podrien complementar el pas del tramvia per tota la Diagonal, com la xarxa ortogonal de grans autobusos, encara no ha presentat de fet les dues opcions tancades, si bé tot apunta que la presentació d’aquests detalls serà imminent.

A partir d’aquí els barcelonins que vulguin participar en la consulta tindran dos mesos per analitzar les dues opcions. Inicialment les propostes s’havien de presentar aquesta tardor però la manca de consens polític ha fet que tot plegat s’endarrerís.

Arribada la setmana de les votacions, la participació es podrà fer de forma presencial en qualsevol dels punts de consulta presencial habilitats o a través d’internet. Durant el procés, la mesa de seguiment i garanties s’encarregarà de garantir la fiabilitat, la transparència i l’objectivitat del procés de consulta fins a 30 dies després de la proclamació dels resultats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.