Societat

De la Vega demana serenitat en el debat sobre el magatzem nuclear

La vicepresidenta del govern espanyol reivindica la seguretat i el consens de l'opció que es triï i destaca l'oportunitat que la instal·lació donarà en el lloc on s'ubiqui

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha demanat "serenitat intel·lectual" davant el debat sobre el magatzem nuclear perquè, ha dit, es tracta d'una "alternativa segura, viable, bona i que permetrà la reactivació i dinamització econòmica del lloc on s'instal·li". Malgrat aquest discurs, la vicepresidenta del govern espanyol no ha volgut donar la llista de municipis que han presentat la seva candidatura a allotjar el magatzem nuclear.

De la Vega ha recordat que aquest divendres expirava el termini de presentació de candidatures a allotjar el magatzem nuclear i ha dit que el Ministeri d'Indústria prendrà la decisió amb rigor, després d'una avaluació tècnica i tenint en compte "les millors condicions per a la ubicació, el que té a veure amb la seguretat i el nivell de consens", que treballaran perquè sigui "el màxim".

De la Vega ha fet una crida a la "coherència" perquè ha argumentat que "el magatzem nuclear és una opció segura avalada pels experts, per el Consell de Seguretat Nuclear i l'experiència dels nostres socis europeus". Ha afegit que la seva posada en marxa "respon a un mandat parlamentari i els municipis estan fent el que consideren oportú, analitzant el projecte i prenent les decisions que consideren".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.