Societat

Condemnen a 3 anys de presó un líder 'latin king' que va ordenar apunyalar un adolescent

La víctima es negava a entrar a la banda i va ser acorralat pels agressors davant d'on treballava la seva mare, que va veure l'escena des del balcó. La dona també va resultar ferida perquè va baixar a interposar-se entre el seu fill i els agressors

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys de presó un Latin King que, juntament amb tres nois més, va ordenar apunyalar un adolescent de Sant Cugat que no volia fer-se membre de la banda.

Tot i que l'autor material de la ganivetada va ser un altre jove, no identificat, que va obeir les ordres de l'ara condemnat, el tribunal l'ha condemnat per un intent d'homicidi. El jove, de 20 anys, ja tenia una ordre d'allunyament de la víctima perquè diverses vegades s'havia presentat al centre escolar on estudiava per pressionar-lo perquè s'unís a la banda, a la qual cosa el noi es negava.

A sang freda
Segons l'Audiència, la tarda de l'1 de setembre del 2009 Byron Alfredo P.C., juntament amb un menor i dos joves més no identificats, va veure la víctima, Diego René M.G., de 14 anys, que anava a buscar la seva mare a la feina. Quan el nen esperava al portal que la seva mare baixés, els Latin Kings van acorralar-lo. Byron va treure de la motxilla un ganivet embolicat amb cartró, li va donar al menor que l'acompanyava i li va ordenar que apunyalés a Diego René.

El menor va dirigir el ganivet cap a l'estómac de la víctima, que va poder posar la mà davant i evitar la ferida a l'abdomen. La mare va veure part de l'escena des del balcó i va baixar corrent. Es va interposar entre el seu fill i els agressors, que també la van intentar apunyalar, tot i que tampoc se'n van sortir del tot.

L 'Audiència condemna el noi a tres anys de presó per intent d'homicidi, a 2.340 euros de multa per trencament de mesura cautelar, a 180 euros de multa per una falta de lesions i a una indemnització de 450 euros pel noi i la seva mare.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.