Societat

Ofensiva de les acusacions per activar el cas Millet

Consorci, Fundació i fiscalia demanaran al jutge citar nous testimonis per accelerar la investigació · La defensa estudia fer una pericial psiquiàtrica a l’expresident del Palau

Les tres principals acusacions del cas Millet – la fiscalia, Fundació del Palau i Consorci– han fet arribar a la jutge instructor, Juli Solaz, la seva voluntat d’activar la investigació sol·licitant noves proves i la declaració de nous testimonis, circumstància que es concretarà en els propers dies amb l’entrada al jutjat dels escrits corresponents. L’última diligència es va fer fa un mes, amb la ratificació dels informes de l’auditoria del Palau, i des d’aleshores el cas s’ha refredat a l’espera que els pèrits d’Hisenda designats pel jutjat aportin el seu peritatge sobre la quantificació de l’espoli.

La lentitud del treball d’aquest pèrits –que com ja va avançar l’AVUI ha topat amb entrebancs informàtics– està condicionant el progrés de la investigació. La precarietat de mitjans amb què treballen els dos experts d’Hisenda tampoc els ha permès tenir la diligència que en el seu dia va demostrar la firma Deloitte que, per encàrrec del Palau, hi va destinar tots els recursos humans i tècnics necessaris per enllestir ràpid la seva auditoria. La intenció del jutge era esperar a tenir damunt la taula aquest peritatge d’Hisenda, però en converses recents els representants de l’acusació li han manifestat la necessitat de no demorar més la realització de les noves diligències.

Fonts judicials van explicar ahir que el requeriment de les acusacions ha tingut bona receptivitat en el jutge, si més no en la petició de permetre als pèrits del Palau l’accés a la documentació que està en poder d’Hisenda des que es va fer el registre judicial el juliol passat. El Palau vol tenir accés a aquesta documentació per completar la seva anàlisi de la gestió de Millet que de moment ja ha posat de manifest un forat de prop de 35 milions d’euros.

D’altra banda, Pau Molins, advocat de Millet, va explicar ahir que s’està plantejant encarregar una pericial psiquiàtrica del seu client que expliqui el que ell mateix va definir com a “conducta estranya”. Molins també va revelar que Millet es va resistir, en un principi, a tornar la Creu de Sant Jordi perquè considerava que era un honor merescut.

L’advocat, en declaracions a RAC1, va explicar que amb la pericial no buscava un atenuant per rebaixar la pena, sinó una explicació al perquè una persona molt ben situada econòmicament i socialment, que “no necessitava els diners”, va estar durant anys apropiant-se indegudament dels diners del Palau.

En una entrevista concedida a l’AVUI, el germà de Millet, Xavier, ja va definir l’expresident del Palau com una persona “malalta” amb tendència a apropiar-se d’allò que no és seu, com per exemple la identitat del pare, ja que el seu nom complet és Fèlix Maria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador
successos

El vianant atropellat per un bus a Girona, a la UCI en estat greu

girona
SALUT

L’Alt Pirineu i Aran comencen la detecció precoç del càncer de coll uterí

Vielha
societat

L’Associació Rodes demana que es compri la Torre d’en Sastre

roses