Societat

Tornen a Barcelona els vehicles de la caravana solidària

Dimarts farà un mes del segrest de tres voluntaris a Mauritània

Sis camions, quatre totterrenys i un remolc de la caravana de Barcelona Acció Solidària en la qual viatjaven els tres cooperants segrestats a Mauritània fa gairebé un mes van tornar ahir a Barcelona en un viatge per mar des del Senegal. Els vehicles, entre els quals no hi ha el totterreny que va ser assaltat, van arribar a primera hora del matí a bord d’un vaixell d’Acciona Transmediterránea.

Dimarts farà un mes que van desaparèixer Alícia Gámez, Albert Vilalta i Roque Pascual, tres dels voluntaris que participaven a l’expedició. Era un diumenge al vespre i al cap de nou dies Al-Qaida del Magrib Islàmic va reivindicar el segrest. Per ara, la discreció ha marcat la feina negociadora dels representants del ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació. El portaveu de l’ONG Barcelona Acció Solidària, Joan Ramon Giménez, va explicar ahir que les famílies dels segrestats són permanentment informades de qualsevol novetat pel govern espanyol.

“Les famílies se senten tutelades i han dipositat la seva confiança en el govern. Consideren que és una informació fiable perquè saben que estarà ben lligada i no seran només especulacions”, va assenyalar Giménez. Pel que fa a l’evolució de les negociacions per a l’alliberament, els membres de l’entitat no perden les esperances: “Confiem que es fan passets, lents, amb molta cautela, però segurs quan es fan”.

Ahir va transcendir que el ministre d’Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, va trucar dimecres als familiars dels segrestats per transmetre’ls “un missatge de consol, ànim, suport i solidaritat”. Fonts del mateix ministeri es van negar a fer qualsevol tipus d’especulació sobre si se sospita d’alguna possibilitat que una bona notícia, ja més concreta, pugui arribar aquests dies coincidint amb les festes de Nadal.

Per dimecres vinent es manté la concentració habitual a la plaça del Rei de Barcelona per reclamar l’alliberament dels tres voluntaris, que segurament tindrà un caràcter especial, ja que farà exactament un mes i un dia del segrest.

En línia amb la discreció d’Exteriors, el ple de l’Ajuntament de Barcelona va demanar dimecres “unitat, prudència i discreció a tota la societat i col·laboració amb les institucions i administracions per facilitar la ràpida resolució del segrest”. L’alcalde, Jordi Hereu, va tancar el ple recordant “els cooperants que no passaran el Nadal a casa” i va refermar la voluntat solidària de la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.