Societat

Campanya als autobusos de Barcelona a favor del català

Els vehicles portaran imatges sobre la "desigualtat legislativa" entre el català i el castellà

Els autobusos de les línies 17, 22, 24 i 33 de Barcelona lluiran a partir de dilluns imatges de la campanya de la Plataforma per la Llengua El català suma, que mostraran la "inexplicable desigualtat legislativa" del català respecte al castellà a Catalunya.

L'objectiu d'aquesta campanya, que va començar al juliol, és donar a conèixer la situació del català en diferents àmbits de la societat i recordar que l'ús d'aquesta llengua en qualsevol àmbit sempre suma i afavoreix la cohesió. També vol mostrar que el català encara està molt lluny del reconeixement que tenen altres llengües amb pes demogràfic i comercial semblant a la Unió Europea (UE).

La primera fase d'aquesta campanya va començar al juliol i la segona, que reclama més presència del català en el sector empresarial i socioeconòmic, es va presentar amb motiu de la Diada de l'11 de setembre i durarà fins a final de mes.

La Plataforma per la Llengua ha assenyalat avui en un comunicat que el 99% de les lleis que obliguen a utilitzar una llengua determinada en la informació de productes distribuïts a Catalunya obliguen només el castellà. Per a l'organització, aquest marc legal "discrimina" els consumidors catalans. Ha afegit que no hi ha una altra llengua a la UE no obligatòria a l'etiquetatge tan present com el català.

La campanya vol demostrar amb xifres i missatges la vigència del català i el seu pes a l'àmbit internacional i en els sectors econòmics i culturals, així com la "discriminació" que encara té en alguns sectors. Les accions d'aquesta activitat se succeiran fins a finals d'any, coincidint amb el XV aniversari de l'entitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.