Societat

Garicano i Clara Millet volen diners a canvi de la dimissió

La nova presidenta del Palau, Mariona Carulla, busca una sortida als vocals acusats en tant que treballadors contractats. La directora general anuncia que no plegarà i la filla de l'expresident posa els càrrecs a disposició

La depuració de la cúpula directiva afí a Fèlix Millet ha començat, però tant Rosa Garicano com Clara Millet i Jordi Montull, les tres persones a qui la junta directiva de l'Orfeó Català ha demanat de dimitir, combinen els seus llocs com a vocals de l'Orfeó -Montull hi té càrrec de conservador- amb el de treballadors contractats pel Palau. I això comporta que, legalment, si són acomiadats tenen dret a una indemnització.

Davant la disjuntiva moral i econòmica, la nova presidenta del Palau, Mariona Carulla, està negociant amb els implicats una sortida digna per a tothom. Però mentre la filla de Fèlix Millet renunciava ahir públicament als seus càrrecs i assegurava a l'AVUI que estava en converses amb Carulla per "pactar una sortida amistosa" i "començar una nova etapa fora del Palau", Garicano mantenia una posició de força: ni renuncia als seus càrrecs ni tampoc a la seva feina. En aquest cas les relacions no són cordials i qui pacta són els advocats de cada banda.

De moment, Garicano es troba en una situació de "suspensió de contracte" i, tot i que no va a treballar, cobra una part del sou, "un sou enormement substancial més els plusos de 100.000 euros l'any passat", explicava ahir un dels membres de la junta de l'Orfeó. L'exdirectora general es manté inamovible en la seva posició d'innocència i la defensa a capa i espasa.

A la reunió extraordinària de la junta de l'Orfeó celebrada dimarts al vespre, Garicano va sorprendre tots els assistents en presentar-s'hi com un vocal més. "Va arribar com si res, fent petons a tothom", va explicar un membre de la junta. I allà es va estar, com a vocal que és encara, guardant les formes i "muda", com ella mateixa havia dit que estaria abans d'entrar. "Només va parlar dues vegades, la primera quan es va fer una al·lusió al seu nom en què ella va defensar la seva honorabilitat, i la segona quan la junta li va demanar que renunciés al seu càrrec de vocal. Ella va respondre que no pensava fer-ho i que era l'assemblea de l'Orfeó qui l'havia de cessar en tant que era l'assemblea qui l'havia nomenat", afegeix la mateixa font. L'assemblea de l'Orfeó no se celebrarà fins a primers de desembre, quan ja s'hagin fet públiques les auditories.

Clara Millet s'exculpa

Per la seva banda, Clara Millet explicava ahir que no sabia res de les activitats del seu pare: "Jo vaig seguir treballant, però després de la confessió del pare se'm feia molt difícil anar al Palau i ho vaig deixar. Entenc que la gent estigui molt emprenyada, o sigui que vaig parlar amb Mariona Carulla i ara estem mirant la manera de pactar una sortida amistosa".

La filla de Fèlix Millet va fer públic un comunicat en què es desvincula totalment de les activitats delictives del seu pare i en conversa telefònica va afegir: "Ni jo ni la meva germana ni la mare tenim res a veure amb el que ha fet el pare. Jo he treballat 8 anys al departament d'internacional del Palau i he fet el que he pogut perquè em deien que el pressupost era molt ajustat". Clara també exculpa el seu marit.

La filla de Millet espera amb impaciència que s'obri el secret de sumari per demostrar que "no hi tenim res a veure" i conclou que el retard "no és per la defensa". "Esperem que el pare vagi de cara", afegeix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea
SOCIETAT

Mainat diu que el va sorprendre que la seva ex-dona trigués a trucar al SEM davant d’una hipoglucèmia

Barcelona
societat

La UdG acull un congrés centrat en la diversitat sexual a Iberoamèrica

girona
educació

Educació publica l’adjudicació de destinacions dels docents que havia endarrerit

barcelona
societat

L'Ajuntament organitza més d’una trentena d’activitats durant l’estiu

girona
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria