Societat

Sanitat vacunarà personal sanitari, embarassades, menors de 14 anys i malalts crònics contra la grip nova

A l'Estat hi ha 19 casos greus ingressats a l'UCI, tres d'ells a Catalunya i dos al País Valencià

La ministra de Sanitat i Consum, Trinidad Jiménez, ha anunciat al Congrés de Diputats que el seu departament ha decidit aplicar un procediment per afrontar en totes les autonomies l'expansió del virus de la grip nova. Jiménez ha informat que el govern espanyol ha adquirit uns 37 milions de dosis per atendre els principals grups de risc (personal sanitari, treballadors de centres de salut i d'altres serveis bàsics, dones embarassades, infants i persones afectades per patologies cròniques severes).

La ministra ha assegurat que les persones que estiguin incloses en la població de risc podran disposar de la vacuna. Atès que són necessàries dues dosis per persona, la previsió de vacunes servirà per atendre el 40 per cent de la població espanyola

Trinidad Jiménez ha recordat durant la seva compareixença al Congrés que l'Organització Mundial de la Salut va declarar l'alerta global de salut pública a causa de la grip nova i que encara s'està en alerta. Actualment, a l'Estat espanyol hi ha 19 casos greus de persones ingressades a l'UCI afectades per la grip nova. A Catalunya hi ha tres d'aquests pacients greus, igual que a Navarra; dos a Andalusia, País Basc, País Valencià i Madrid i un a Aragó, Canàries, Castella La Manxa, Galícia i Balears.

Altres 16 malalts ja han sortit de l'UCI. Les autoritats sanitàries recorden la importància de prendre mesures de prevenció com rentar-se les mans sovint, tapar-se la boca i el nas a l'estornudar i alertar els serveis sanitaris quan comencin els símptomes de grip o fer repòs a casa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona