Societat

Històric 3 de 9 amb agulla a Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca superen a Sant Ramon les fites de diumenge a Sant Fèlix

Els Castellers de Vilafranca van escriure ahir una altra pàgina d’or de la història castellera en descarregar per primera vegada l’espectacular 3 de 9 amb l’agulla, una construcció que havien intentat infructuosament diumenge per primera vegada, en la duríssima diada de Sant Fèlix.

Ahir al matí, unes hores abans que comencés la diada de Sant Ramon, els tècnics dels verds es van reunir amb la canalla per polsar el seu estat d’ànim sobre l’inèdit castell. En sortir de la reunió va córrer la veu per tot el poble que la colla afrontaria novament el repte en la diada de Sant Ramon, la que clausura la setmana castellera vilafranquina de la festa major.

Així, els Castellers de Vilafranca, amb el suport de la seva afició fidel, obria plaça amb el 4 de 9, per escalfar motors i preparar-se per a la gran prova. A diferència del de diumenge, l’intent sobre el 3 de 9 amb l’agulla va pujar sòlid, amb les mides correctes i a un ritme adequat. En el moment de traspassar l’estructura del tres, però, el castell va patir una batzegada que va estar a punt de fer saltar el pom de dalt, però la situació es va salvar.

A partir d’aquí, la veritat és que el tronc va controlar perfectament la baixada. Sola damunt la pinya, l’agulla va fer-hi la resta per donar als verds un altre èxit històric. La colla va acabar l’actuació carregant el seu primer pilar de 8 de la temporada. Cal dir que el 3 de 9 amb l’agulla el van carregar els Minyons l’any passat per primer cop. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sanitat

El govern espanyol i els territoris acorden “reforçar” la vigilància de l’mpox

Barcelona
Itàlia

Troben quatre cossos al iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Societat

Prohibit el bany a les Cases d’Alcanar per possible presència d’un tauró

Alcanar
societat

Primer pas per a 424 nous habitatges protegits a la Marina del Prat Vermell

Barcelona

La DO Empordà preveu una verema amb menys producció però més qualitat

COLERA
societat

TMB reforça l’L4 de metro i algunes línies d’autobús per la Copa Amèrica

Barcelona
Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Tarragona
societat

Minut de silenci a Rubí per condemnar el doble crim masclista

rubí
economia

Les hipoteques pugen un 15% tot i l’alça de preus

barcelona