Societat

Els familiars dels suposats islamistes del Raval confien en la seva innocència

Comença a l'Audiència Nacional el judici contra els onze acusats d'haver planificat atacs suïcides al metro de Barcelona

Els familiars dels onze suposats islamistes detinguts el gener del 2008 al barri del Raval i que suposadament planejaven atemptar al metro de Barcelona a través de la utilització "d'explosius per part de suïcides" confien que el tribunal els declararà innocents.

Tots han coincidit a assenyalar que gran part d'ells feia temps que treballava a Catalunya i que els van detenir mentre resaven. Sobre el testimoni protegit, els familiars neguen que tinguessin relació amb ell.

Pel que fa a la detenció "preventiva", es pregunten si calia que estiguessin 22 mesos a la presó per un judici "sense proves". Una cinquantena de familiars han arribat fins a l'Audiència Nacional per seguir el judici, que durarà vuit dies.

El fiscal Vicente González Mota demana entre 9 i 18 anys per delictes de pertinença o col·laboració amb organització terrorista, tinença d'explosius i falsedat documental.

La fiscalia no n'acusa cap de conspiració per cometre atemptat ni tan sols, el considerat líder i principal acusat, Mahroof Ahmed Mirza.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.