Societat

Almenys 11 municipis opten a acollir el magatzem nuclear

Fins d'aquí a uns dies no es coneixerà la llista definitiva de candidats entre els quals es decidirà l'amplaçament de la instal·lació que es començarà a construir entre 2011 i 2012

Almenys onze municipis opten a albergar el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, després que divendres a mitjanit es tanqués el termini de presentació de candidatures, encara que la llista oficial de candidats no es coneixerà fins a la setmana que ve.

Els municipis que han manifestat fins ara públicament la seva candidatura són Albalá (Càceres), Ascó (Ribera d'Ebre), Congosto de Valdavia (Palència), Melgar de Arriba (Valladolid), Santervás de Campos (Valladolid), Santiuste de San Juan Bautista (Segòvia), Torrubia de Sòria (Sòria), Villar de Cañas (Conca), Villar del Pozo (Ciudad Real), Yebra (Guadalajara) i Zarra (València).

Les candidatures s'han presentat en el registre del Ministeri d'Indústria, però també a través d'internet i de les delegacions i subdelegacions del govern en cada comunitat autònoma. El Ministeri d'Indústria farà pública en els pròxims dies la llista provisional de candidats admesos i exclosos, que després d'un tràmit de reclamacions, serà definitiva.

Posteriorment, la comissió interministerial creada el 2006 per arbitrar el procés començarà l'anàlisi de cadascun dels municipis candidats, en el que es valoraran les característiques dels terrenys (topografia, geotècnia, hidrologia), l'entorn (infraestructures, distàncies, escomeses elèctriques..) o les característiques socioeconòmiques i ambientals. Després d'aquest estudi, s'obrirà un termini d'informació pública de 30 dies perquè els municipis, organitzacions socials, comunitats autònomes i afectats pel projecte presentin les seves al·legacions.

Una vegada estudiades les al·legacions, la comissió interministerial elaborarà una proposta de resolució amb la candidatura més adequada, que s'elevarà al Consell de Ministres per a la seva aprovació definitiva. Començarà a partir d'aquell moment el procés de construcció del magatzem que es pot allargar de tres a quatre anys. És previsible que l'MTC pugui estar en funcionament, en la seva primera fase, l'any 2015.
 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Cantada d’Havaneres tanca la jornada central de la Festa Major petita de Blanes

BLANES
Societat

Dos agents de la Guàrdia Urbana retirats es querellen contra Batlle

Barcelona
patrimoni

La Torre de Santa Caterina reobre amb horari ampliat a Manresa

MANRESA
Medi ambient

Quaranta exemplars de llúdriga a les conques Besós-Tordera deu anys després del retorn

Granollers

L’Ajuntament demana a Territori mesures per millorar la seguretat viària a l’Aigüeta

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Societat

Les reserves d’aigua als municipis del Priorat, al límit per la sequera

Falset

Estableixen punts de sensibilització a la Garrotxa per prevenir violències de gènere i LGTBIfòbiques

OLOT

Una ONG d’Arbúcies impulsa un institut per a joves de 12 a 16 anys, al Senegal

ARBÚCIES

La UdG reclama al Govern que faciliti als universitaris que vulguin plegar poder passar a un cicle formatiu

GIRONA