Societat

Dos anys de presó per al Segon Violador de l'Eixample

El jutge considera provat que volia violar les dues dones que va perseguir pel carrer el mes passat

Alejandro Martínez Singul, conegut com el Segon Violador de l'Eixample, ha estat condemnat a una pena de gairebé dos anys de presó –menys dos dies– per dos delictes d’agressió sexual en grau de temptativa i amb l'agreujant de reincidència.

És la sentència del magistrat Jesús Ibarra, titular del jutjat penal número 3 de Barcelona, que la setmana passada va jutjar Singul per haver perseguit pel carrer dues dones el mes passat. Les víctimes van aconseguir ficar-se al portal de casa d'una d'elles i tancar la porta abans que el perseguidor hi arribés. Tanmateix, l'home es va quedar a l'altra banda del vidre i es va masturbar davant seu. El jutge ha considerat provat que la intenció del perseguidor era violar les dues dones i que va ser Martínez Singul qui ho va fer, malgrat que ell i la seva mare van declarar que en el moment dels fets era a casa.

El criteri d'aquest jutge casa amb el de la fiscalia i amb el del jutge instructor, i discrepa de l'Audiència de Barcelona, que dos dies abans del judici va deixar en llibertat Singul perquè va considerar que només se li podia atribuir un falta de vexacions injustes, que no justificava l'empresonament provisional.

A més dels dos anys de presó, que haurà de complir perquè té antecedents, el jutge imposa a l’acusat una indemnització de 3.000 € per a cadascuna de les dues víctimes. La sentència també prohibeix a Singul acostar-se a un quilòmetre de les víctimes (o de casa seva o del seu lloc de treball) durant cinc anys.

Com que la sentència no és ferma, Singul no haurà de començar a complir condemna fins que s'hagi respost als recursos que es puguin presentar. De segur que el seu advocat en presentarà un. Això significaria que continuaria en llibertat durant setmanes. Per evitar-ho, la fiscalia ha anunciat que tornarà a demanar que l'empresonin provisionalment, com ho estava fins que dos dies abans del judici el deixés en llibertat l'Audiència a petició de la defensa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.